A palackba zárt elegancia

A palackba zárt elegancia

Gere Zsolt
Gere Tamás
Gere Tamás & Zsolt
Egyéb termékeink

Egyéb termékeink

Boraink

A villányi eredetvédelmi rendszer 2006 óta szabályozza a villányi borok forgalomba hozatalát. Erre a már jól ismert szabályozásra építette pincészetünk a borcsaládjait, ami azt jelentette, hogy a 2005-ben elfogadott classicus és prémium kategória volt az irányadó.

2016-ban egy új vonal látott napvilágot, ami a fiatalos és új stílusú borokkal nem illett a jelenlegi sorozatokba. Így eljött az idő hogy továbblépjünk.  Az új termékcsalád megjelenésével 2017-től A GERE TAMÁS & ZSOLT brand, immáron három jól elkülönülő márkát foglal magába.


 

Az új Gere Zsolt logóval ellátott sorozat olyan tételeket kíván bemutatni a nagyközönségnek, amik csak kis mennyiségben készülnek, vagy stílusukban kissé eltérnek az eddig megszokott boroktól. Ilyen például a könnyed, lendületes és illatos Muscat Ottonel vagy a néhány száz palackot rejtő dűlőszelektált Kékfrankos, a Kopár-dűlőből.  A borok kötöttség nélkül készülnek: a borász az adott évben mindig a számára különleges, egyedi, stílusában hasonló tételekből készíti el a borokat. Így nem biztos, hogy minden évben ugyan azon fajta kerül majd a már jól megismert név mögé. Az új sorozat 4 taggal indult.

 

A Gere Tamás sorozat továbbra is a már jól ismert Klasszikus tételeket tartalmazza. A jelenleg mindenki számára jól ismert Gere Tamás címkékkel kerülnek forgalomba. Ez a címkecsalád már a változás küszöbén áll. A letisztult, elegáns címkékkel reményeink szerint nemsokára Ti is találkozhattok. Ez a kategória a minden évben elkészített könnyű, gyümölcsös, reduktív, illetve esetenként nagyfahordós borokat tartalmaz.A termelés nagyjából 80 % - át az alapsorozat ( DHC Classicus ) borai adják, melyek elsősorban nagyáruházakban  jelennek meg.


A Gere Tamás & Zsolt sorozat a prémium kategória, melynek tagjai sokkal kifinomultabbak, részletgazdagabbak. A kizárólag kiemelkedő évjáratokban elkészült tételek mind-mind magukban hordozzák a fajta- és a terroir jegyeit. A gyümölcsös és zamatban gazdag borok nem a hatalmas test és magas alkohol által válnak kiemelkedővé, inkább a megfelelő egyensúly, a sokszínűség és az ízek harmóniája teszi naggyá őket.  A borvidéknek, a szívvel dolgozó borásznak, a mediterrán jellegű klímának köszönhetően boraikban megjelenik az a plusz, amit csak „Villányi kedvességnek” hívunk. Az elegancia megtartása érdekében mindössze 20%-ban használunk újhordókat, hogy megőrizzük mindazt, amit a szőlő és a terület „mutatni képes”. A Gere Tamás & Zsolt névvel ellátott, letisztult címkecsalád már külsőleg is az elegánsabb vonalat hivatott képviselni. A jelenleg 7 tételt számláló „hegyvonulatos” borok, mind fajtabort takar, melyek Villány legjobb dűlőiből kerültek a palackba. A csak néhány ezres tételben készült prémium boraink elsősorban a gasztronómiában, borszaküzletekben és viszonteladó partnereinknél találhatóak meg.


A 2013-as évben debütált Dűlőválogatások elegáns, letisztult ízvilágukkal emelkednek ki a sorból. A sorozat célja hogy csak egy különleges dűlőből származó, kiemelkedő évjáratot mutasson be. A jelenleg két tételt számláló sorozat tagjai csak kis mennyiségben készülnek.

A csúcs kategóriában a pincészet presztízs borai találhatóak. Az Aureus Cuvée, egy bordeaux-i házasítás, mely eleganciájával és részletgazdagságával hódít, valamint a Superprémium kategória előfutára a Villányi Franc – Várerdő-dűlő, ami egy 100 százalék Cabernet Franc-ból készített bor.  
 

Ajánlataink

„Csodálatos Magyarország!”

Pihenjen nyugodt, vidéki környezetben, ismerje meg a Villányi borvidék rejtett szépségeit, finomságait és élvezze a...

Márton napi Vigadalom 2019

„ Aki Márton napján új bort nem iszik, egész évben szomjazik !”

Budavári Borfesztivál 2019

Borfesztivál a város tetején, avagy kiváló Magyar borok, Budapest egyik legimpozánsabb helyszínén. 4 nap, több mint...

Elérhetőség

GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu

Bővebben

Klubkártya

Klubkártya

Csatlakozz hozzánk

Bővebben

Virtuális séta

Virtuális séta

Nézz körül nálunk

Bővebben

Hírlevél feliratkozás