A palackba zárt elegancia

A palackba zárt elegancia

cart
0
Üres
 x 
A kosár üres

Hírek


Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t..

A bor, amelyet kezdetben 10 pincészet állít elő, azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. Már itt eldől, hogy míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa lesz.

RedY termelő pincészetek: Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Pincészet, Mokos Családi Pincészet, Ősi Pincészet, Polgár Pincészet, Szemes Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

A „Villány vidám arcát” felvillantó RedY egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, fellelhetők enyhe hordóhasználatra utaló fás jegyek, miközben a kortyban a lendületes gyümölcsös primer ízek dominálnak.


A közös stílus mellett lehetőség nyílik a résztvevő borászoknak, hogy a bort részben saját arculatukra is formázzák, természetesen megtartva az alap koncepciót.
Pincészetünk RedY-jét úgy gondoltuk, hogy a könnyed és fiatalos GERE ZSOLT sorozatunkba illesztjük be. Ez a sorozat pont azokat a szegmest kívánja megcélozni, amit a villányi közösség is elképzelt. Zsolt, igyekezett egy könnyed gyümölcsökre épülő és szerethető bort megalkotni, így hosszadalmas kóstolás után a következőkre jutottunk:


Gere Zsolt  - Villányi RedY 2017

Portugieser 60 % - Kékfrankos 30 % - Cabernet Sauvignon 10 %


Az első bor természetesen 2017es évjárat tételeiből házasítottuk össze, és mindössze 2000 palack került letöltésre.


A hivatalos premier a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.

 

Ha nem szeretnél a Redy-ről lemaradni, akkor csatlakozz hozzánk:

Ajánlataink

Pihentető hétköznapok Villányban

Kellemes séták, borospincék hangulata és sok finom villányi bor kóstolása… ez vár Önre, ha ezt...

BorZsongás 20.24

A tavasz első fesztiválja nem is lehetne más, mint a BorZsongás. Egy könnyed, laza, kötetlen...

Márton napi Vigadalom 2023

„ Aki Márton napján új bort nem iszik, egész évben szomjazik !”

Elérhetőség

GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu

Bővebben

Klubkártya

Klubkártya

Csatlakozz hozzánk

Bővebben

Virtuális séta

Virtuális séta

Nézz körül nálunk

Bővebben