Híreink

Természetes szőlőlé 2014
2014.09.23.

Elkészült az idei TERMÉSZETES SZŐLŐLEVÜNK. Az immáron harmadik évjáratban készített gyümölcslevünk alapanyagául idén egy új fajtára esett a választás, ez a Saszla(Chassla)!

Bővebben
Magyarországon először !!! TOUCH the WINE
2014.04.25.

TOUCH the WINE - azaz fogd a bort, ha tudod!
Maga a játék Amerikában nagy népszerűségnek örvend, igaz kicsit más néven, mint pl.: Touch The truck! Mi ezt most átültettük a borok világába. Így született meg a  TOUCH the WINE

Bővebben
Másodszor is Portugieser Du Monde
2014.04.24.

A Pécsi Borozó szerkesztősége másodszor rendezi meg a Portugieser du Monde-ot, a portugieser termelők és borok nemzetközi szemléjét.

Bővebben

Események

Márton napi Vígadalom 2014
2014.10.13.

Létezik egy mondás, ami így szól:
„ Aki Márton napján új bort nem iszik, egész évben szomjazik!”
Aki 2014. november 8-én este ellátogat hozzánk, azzal ez nem fordulhat ez elő, ugyanis ezen a napon kóstoljuk meg egy közös vacsora keretein belül a Márton napi újborainkat!

 

Bővebben
Vigyázz, kész, bor!
2014.09.10. - 2014.09.14.

Rajtol a 23. Budavári Borfesztivál.
Minden év talán legrangosabb és egyben legnagyobb boros rendezvénye kerül megrendezésre a Budavári Palota teraszain szeptember 10 és 14 között. A tematikusan elrendezett borvidékek jobbnál jobb pincészetei mutatják be boraikat a nagyközönség előtt.

Bővebben
RoséMaraton 2014
2014.07.18. - 2014.07.19.

Már vagy sokadik alkalommal kerül megrendezésre Villány legnyáribb fesztiválja a RoséMaraton! Bár az igaz hogy a néz kissé megváltozott, de minket ez zavar a legkevésbé. A lényeg ugyan az maradt. ROSÉ, ROSÉ, ROSÉ …ja meg a JÓKEDV.
 

Bővebben

Villányi bor - GERE TAMÁS és ZSOLT pincészete a villányi bor bölcsője.

Különleges villányi borok bölcsője - Gere Tamás és Gere Zsolt pincészete


A pincészet egy különleges adottságokkal bíró, gyönyörű borvidéken zárja palackba a táj nemes nedűjét. A villányi bor termővidéke a hegység déli lejtőinek kedvező éghajlati és talajadottságai révén, olyan nemes italoknak adja bölcsőjét, mint a Villányi Chardonnay, a Villányi Pinot Noir és a Villányi Portugieser. Ez utóbbi korábban Kékoportó néven volt ismeretes, szinte mint Villány védjegye. 2003-ban Gere Tamás és Gere Zsolt megalkotta a Villányi Aureus Cuvée-t, amelynek már neve (Arany) is elárulja páratlan íz világát.

Gere Tamás családi pincészetének legértékesebb szőlőterületei a Kopár, Remete, Csillagvölgy és Várerdő dűlőkön találhatóak. A Kopár-dűlő a legnyugatibb villányi dűlő. Északi oldala teljesen védett, ami nagyon kedvező termőhellyé teszi. A tavasz itt két héttel korábban megkezdődik, mint az ország más területein.

A szőlő apja a termőhely - tartja egy régi mondás, hiszen a bor jellegének kialakításában a talajadottságot hatalmas szerepet játszanak. E vidék talaja a márga és a mészkő agyagos, illetve homokos lösztakaróval, a villányi bor ezen a földön születik. Az 1990-es évek közepén hazánkban elsőként megalakított borútja ezen a vidéken kanyarog, és minőségi szolgáltatásokkal segít megismerkedni a térség hagyományaival, életével, borkultúrájával. Az út során a történelmi emlékhelyek és a természet szépsége ad hátteret a villányi bor zamatának és a felfrissülésnek, amiben Gere Tamás és Gere Zsolt pinceborozója és Panziója tevékeny rész vállal.

 

 


 

english versiondeutsch
Bor ajánló


Panzió