Híreink

Kékfrankos MOST!
2014.04.18.

Ha április, akkor kékfrankos! - Minden bizonnyal páratlan eseménynek ad otthont április 30-án a Boscolo Budapest, ahol a jelenlegi állás szerint 88 borász kékfrankosait kóstolhatja majd meg a közönség.
 

Bővebben
46. Villányi Borverseny
2014.04.18.

Szokásához híven Villány ismételten április elején rendezte meg a borvidék legrangosabb borversenyét, a Villányi Borversenyt.
 

Bővebben
SmartVineyard szőlőőrök a területeken
2014.04.15.

A borkészítés egyik nagyban meghatározó szegmense ugyebár az időjárás. A szőlész és borász munkáját nagyban segíti, ha folyamatosan figyeli a meteorológiai jelzéseket.

Bővebben

Események

Gere & Gere Borzsongó Borudvar 2014
2014.05.01. - 2014.04.05.

Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a villányi Borvidék talán legszínesebb programsorozata a BorZsongás! Május első hétvégéjén (május 1-4.) rengeteg színpompás programot kínálnak a zsongó pinceudvarok.

Bővebben
Gere Tamás és Zsolt Borvacsorája „Először a Vörös Postakocsiban”
2014.04.03.

Ezen a páratlan borvacsorán 19 órai kezdettel mutatjuk be először a Vörös Postakocsi étteremben Gere Tamás és Zsolt (Villány) pincészetéből származó borait. Az est levezetője és sztár vendége – Gere Zsolt. Éttermünk séfje Mályi Zoltán csak erre az alkalomra egyedileg kreált ételkülönlegességeit kóstolhatjuk össze a nagy gondossággal kiválasztott borokkal. A vacsora után mindenki pince áron tud a borokból vásárolni Gere Zsolt saját kezű aláírásával.
 

Bővebben
Etyeki Piknik - 2014 Tavasz
2014.04.12.

Második évfolyam 2. szám – vagyis közeleg a Tavaszi Etyeki piknik, mely most a sonka és a pezsgő jegyében zajlik.

 

Bővebben

Villányi bor - GERE TAMÁS és ZSOLT pincészete a villányi bor bölcsője.

Különleges villányi borok bölcsője - Gere Tamás és Gere Zsolt pincészete


A pincészet egy különleges adottságokkal bíró, gyönyörű borvidéken zárja palackba a táj nemes nedűjét. A villányi bor termővidéke a hegység déli lejtőinek kedvező éghajlati és talajadottságai révén, olyan nemes italoknak adja bölcsőjét, mint a Villányi Chardonnay, a Villányi Pinot Noir és a Villányi Portugieser. Ez utóbbi korábban Kékoportó néven volt ismeretes, szinte mint Villány védjegye. 2003-ban Gere Tamás és Gere Zsolt megalkotta a Villányi Aureus Cuvée-t, amelynek már neve (Arany) is elárulja páratlan íz világát.

Gere Tamás családi pincészetének legértékesebb szőlőterületei a Kopár, Remete, Csillagvölgy és Várerdő dűlőkön találhatóak. A Kopár-dűlő a legnyugatibb villányi dűlő. Északi oldala teljesen védett, ami nagyon kedvező termőhellyé teszi. A tavasz itt két héttel korábban megkezdődik, mint az ország más területein.

A szőlő apja a termőhely - tartja egy régi mondás, hiszen a bor jellegének kialakításában a talajadottságot hatalmas szerepet játszanak. E vidék talaja a márga és a mészkő agyagos, illetve homokos lösztakaróval, a villányi bor ezen a földön születik. Az 1990-es évek közepén hazánkban elsőként megalakított borútja ezen a vidéken kanyarog, és minőségi szolgáltatásokkal segít megismerkedni a térség hagyományaival, életével, borkultúrájával. Az út során a történelmi emlékhelyek és a természet szépsége ad hátteret a villányi bor zamatának és a felfrissülésnek, amiben Gere Tamás és Gere Zsolt pinceborozója és Panziója tevékeny rész vállal.

 

 


 

english versiondeutsch
Bor ajánló


Panzió