Híreink

Megérkezett első újborunk, a Márton Napi Portugieser!
2015.11.04.


A 2015-es év első bora a pincészetnél. Szokásunkhoz híven a Márton napi vigadalomra készülve kerül forgalomba, hogy méltó kísérője legyen a libafalatoknak.
 

Bővebben
Villányba került a Gál Tibor Emlékdíj
2015.02.27.

Gere Zsolt, villányi borász kapta a hétvégén megrendezett 10. Magyar Borok Bálján a borszakma egyik legjelentősebb elismerését, a Gál Tibor Emlékdíjat.

 

 

Bővebben
Ajándékötleteink a szeretet ünnepére
2014.12.01.

„A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.”

Csitáry-Hock Tamás                

Bővebben

Események

BorZsongás 2015
2015.04.30. - 2015.05.02.

Idén 10 születésnapját ünnepli egyik legkedvesebb rendezvényünk a BorZsongás! A felhőtlen jókedv, a szórakozás, a borozgatás, az eszem iszom határtalan netovábbjával várunk mindenkit május elején Villányba! A két Gere család idén is összefog és közösen várják a kikapcsolódni vágyókat!

Bővebben
Márton napi Vígadalom 2014
2014.10.13.

Létezik egy mondás, ami így szól:
„ Aki Márton napján új bort nem iszik, egész évben szomjazik!”
Aki 2014. november 8-én este ellátogat hozzánk, azzal ez nem fordulhat ez elő, ugyanis ezen a napon kóstoljuk meg egy közös vacsora keretein belül a Márton napi újborainkat!

 

Bővebben
Vigyázz, kész, bor!
2014.09.10. - 2014.09.14.

Rajtol a 23. Budavári Borfesztivál.
Minden év talán legrangosabb és egyben legnagyobb boros rendezvénye kerül megrendezésre a Budavári Palota teraszain szeptember 10 és 14 között. A tematikusan elrendezett borvidékek jobbnál jobb pincészetei mutatják be boraikat a nagyközönség előtt.

Bővebben

Villányi bor - GERE TAMÁS és ZSOLT pincészete a villányi bor bölcsője.

Különleges villányi borok bölcsője - Gere Tamás és Gere Zsolt pincészete


A pincészet egy különleges adottságokkal bíró, gyönyörű borvidéken zárja palackba a táj nemes nedűjét. A villányi bor termővidéke a hegység déli lejtőinek kedvező éghajlati és talajadottságai révén, olyan nemes italoknak adja bölcsőjét, mint a Villányi Chardonnay, a Villányi Pinot Noir és a Villányi Portugieser. Ez utóbbi korábban Kékoportó néven volt ismeretes, szinte mint Villány védjegye. 2003-ban Gere Tamás és Gere Zsolt megalkotta a Villányi Aureus Cuvée-t, amelynek már neve (Arany) is elárulja páratlan íz világát.

Gere Tamás családi pincészetének legértékesebb szőlőterületei a Kopár, Remete, Csillagvölgy és Várerdő dűlőkön találhatóak. A Kopár-dűlő a legnyugatibb villányi dűlő. Északi oldala teljesen védett, ami nagyon kedvező termőhellyé teszi. A tavasz itt két héttel korábban megkezdődik, mint az ország más területein.

A szőlő apja a termőhely - tartja egy régi mondás, hiszen a bor jellegének kialakításában a talajadottságot hatalmas szerepet játszanak. E vidék talaja a márga és a mészkő agyagos, illetve homokos lösztakaróval, a villányi bor ezen a földön születik. Az 1990-es évek közepén hazánkban elsőként megalakított borútja ezen a vidéken kanyarog, és minőségi szolgáltatásokkal segít megismerkedni a térség hagyományaival, életével, borkultúrájával. Az út során a történelmi emlékhelyek és a természet szépsége ad hátteret a villányi bor zamatának és a felfrissülésnek, amiben Gere Tamás és Gere Zsolt pinceborozója és Panziója tevékeny rész vállal.

 

 


 

english versiondeutsch
Bor ajánló


Panzió