A palackba zárt elegancia

A palackba zárt elegancia

cart
0
Üres
 x 
A kosár üres

Hírek

Frissek, üdék és tele vannak gyümölcsökkel. Megmutatjuk milyenek az év újborai a  2021-es évben.

Pincészetünk filozófiájának része, hogy az év új borait legelőször november elején mutatjuk be. Nem volt ez idén sem máshogy. A résztvevők Márton napi vacsoránk alkalmával Gere Zsolt vezetésével kóstolhatták meg újborainkat. Most is egy könnyed fehérbor az olaszrizling, a klasszikus rosénk és az év első vörösborán, a Portugieseren volt a hangsúly.

Nem volt időnk idén hátradőlni és a lábunkat lógatni –a mi az évjáratot illeti- hangsúlyozta Zsolt az évjárat értékelő beszédében.

Az év eleji korai felmelegedést egy visszahűlés követett, ami rányomta a bélyegét a tavaszra. A virágzási időszakban is maradt a hűvös, csapadékosabb idő, mely következtében majd 1 hónappal elcsúsztak az érési periódusok. A nyár extrém meleggel és kevés csapadékkal köszöntött be, minek köszönhetően a szüretre a szőlő behozta a lemaradást. A szüreti már normál időben kezdődött (aug 23.) és a megszokott tempóban haladt. A szeptemberi csapadék a késői fajtáknak kedvezett, így ezek a fajták tovább kint maradhattak. A szüretet október végén fejeztük be. Növényvédelem szempontjából nem volt nehéz évünk. Bár a zöldmunkák kissé összecsúsztak a nyári aszály hatására kellő időben fejeztük be mindent. Az idei szőlőmennyiséget tekintve közepesnek mondható, minőségét tekintve viszont szép évet zártunk. Főként a késői fajtáknak kedvezett a 2021-es évjárat.

 


Következzen néhány újbor a 2021-es évből:

 

Gere Tamás – Olaszrizling 2021

A pohárba tiszta világos halvány szín fogad, melyhez intenzív illat párosul. Feszes és ropogós stílusát az évjárat hűvösebb vonalának köszönheti, melyet jó ellensúlyoz a meleg és aszályos nyár. Ennek köszönhetően egy édes gyümölcsökkel tarkított, főként ananászos érett jegyeket fedezhetünk fel a borban. Összességében egy harmonikus és lekerekedett érett bor benyomását kelti. Utóízében felfedezhetjük a rizlingre jellemző mandulás aromákat. Egy könnyed és jó ivású szép savakkal rendelkező rizling került a palackba.

Gere Tamás – Rosé Cuvée 2021

A szokástól eltérően kissé sötétebb lilásabb árnyalatú rosé került most a palackba. Behízelgő illat és szép savgerinccel találkozunk, mely kellő tartást biztosít, hogy mindig friss és üde bor kerüljön a pohárba. Stílusában inkább az érettebb gyümölcsökre jellemező ízvilág, aromaszerkezet jelenik meg. A ribizlis jegyek és a piros bogyós gyümölcsöket jól egészíti ki a háttérben megbúvó rózsára emlékeztető ízvilág.  Összességében egy elegáns, mégis könnyed, harmonikus rosét sikerült a 2021-es évben palackba zárnunk.

Gere Tamás – Portugieser 2021

A megszokottnál nagyobb évjáratról beszélünk a portugiesereket tekintve. Pohárba kerülve tiszta, a megszokottnál sötétebb színnel találkozunk, melyeket a lilás színárnyalat sző át. Fajtajelleges az illat, némi virággal, de főként a pirosbogyós gyümölcsök, a ribizli, a málna kerülnek előtérbe. Ízében inkább a feketebogyós gyümölcsök fanyarsága és a hecsedli kontrasztja teszi játékossá. A korty kellően hosszú, mely kecsesen tartja magát. Karakteresebb, a megszokottnál. Az évjáratnak köszönhetően mélyebb, koncentráltabb az átlagnál, picivel több tanninnal, de mégis jó arányokkal rendelkező elegáns Portugieser került most palackba.


Az idei év újborait már megtalálja webshopunkban!

 

Ajánlataink

Pihentető hétköznapok Villányban

Kellemes séták, borospincék hangulata és sok finom villányi bor kóstolása… ez vár Önre, ha ezt...

BorZsongás 20.24

A tavasz első fesztiválja nem is lehetne más, mint a BorZsongás. Egy könnyed, laza, kötetlen...

Márton napi Vigadalom 2023

„ Aki Márton napján új bort nem iszik, egész évben szomjazik !”

Elérhetőség

GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu

Bővebben

Klubkártya

Klubkártya

Csatlakozz hozzánk

Bővebben

Virtuális séta

Virtuális séta

Nézz körül nálunk

Bővebben